Tuesday, 22 November 2011

ADDICTED TO 2PM

Salam..hahaha...arini terlebih2 rajin nak post entry bebanyak..peduli hape..blog aku..tak suke sila click pangkah belah kanan atas sekali ye...haha..addicted to 2PM..ya betul..mmg aku tengah GILA dengan band ni..band korea yg skang ni tengah pames giler...dorg pon ade wat konsert kat Malaysia 25 Nov 2011..aku x g pon sbb  harganya mahal giler kot n x berbaloi tengok dorang dari jauh..buat penat + sakit tekak aku  jerit2 tapi dorang x dengar..wuuu..xpelah..aku mmg minat 2PM sebab dorg lah kumpulan korea pertama yang lina [bestfren]  perkenalkan kat aku time aku sem 2 kat u..dalam awal tahun 2009..time tu aku x minat korea lagi..bila lina tunjuk 2PM time tu dorg still x matured lagi..perangai gile2 n kebudak-budakkan..tapi skang da more charm..manly n sangat2 handsome ok..:p...xnafikan lelaki korea sume handsome+jambu+cute giler...aku memang sangat suke ok..tapi x bermaksud aku suke sampai nak jadi laki aku..memang x la sebab sape la aku ni kan nak dapat laki seperfect them..haha...n sampai skang aku still minat 2PM..kumpulan lain kureng macam SHINEE..BIGBANG..CNBLUE..BEAST..MBLAQ..minat juge..tapi bukan GILA mcm kat 2PM tu..haha..tapi yang jelesnye dorang kebanyakan range umur aku ye...tapi da pames gileee..n biasanya kalau dalam 1 team tu..kite akan minat sorang atau 2 org kan..biasanya yang lebih menonjol..contohnye vokalis..macam dalam CNBLUE, aku just minat kat Yong Hwa je..tak pon dalam U KISS aku minat Dongho..dalam FT ISLAND, aku minat Jonghoon and Lee Hongki..BigBang minat kat TOP..dalam 2AM aku minat Jo Kwon..tapi dalam 2PM ni..aku x tau kenapa aku x boleh spesific minat kat sorang je..maybe sbb dalam kumpulan ni semua ada kelebihan tersendiri..lagi satu aku suke tgk dorg dalam idol show..meh aku listkan sorang2..

Jaebum..First aku tengok 2PM..mata aku terpacak kat ex leader 2PM..masa tu first video clip aku tengok adalah video lagu Again&Again+hate you..mmg time tu dance dorg cantik n Jaebum sangat2 cool..tapi dy da keluar dari 2PM atas sebab2 tertentu.."(malas nak citer)..hehe..lahir pada 25 april 1987..



*Ye..kau la mambang..:p



Lepas Jaebum tibe2 aku tengok JUNSU ni sangat2 cute..aku sampai hafal lagu SLOW MOTION by Karina Pasian sbb dia suka sangat lagu tu..lahir pada 15 Januari 1988

 


* ko tengok..sampai aku edit gambar aku dengan Junsu ni..hehe..sila jeles..:p

And then aku nampak TAECYON yang sangat2 charm dengan gaya europe dy..suke senyum..kelakar n agak x betul ye..lahir pada 27 December 1988



NICHKHUN..aku rasa yang paling jambu kot dalam team ni..aku minat pon sbb dy jambu batu..haha..asal Thailand n lahir pada 24 June 1988



HWANG CHANSUNG..paling kebudak-budakan..dy maknae(paling muda) dalam team ni..sama umur dengan Junho..tapi Junho matured sket..lahir pada 11 Febuari 1990..



WOOYOUNG..mamat ni paling digilai classmate aku masa kat UiTM (Haziqah Zulkefli)..so..takleh suka Wooyoung lebih2 sangat..nanti dia jeles..:p..lahir pada 30 April 1989




JUNHO..lahir pada 25 Januari 1990..muke dia sebijik Rain,penyanyi + pelakon dalam cite Full House..drama korea yang sangat pames dulu..yang ini Junho







yang bawah ni Rain..








sebelah kiri kotak atas n bawah gambar Junho..sebelah kanan kotak atas n bawah adalah Rain..serupa kan..tapi bukan adik beradik ye..huhu





PICCA
All the members


pheww


















~Unik lah rumah dia~

salam...hye readers (ade ke org bace?..haha..)mcm la ade..lantak lah..huhu..okay..kali ni saje nk share pic rumah2 yang sangat unik dan pelik..tapi comeel sangat..mcm nak satu je..huhu..

unique house like UFO..

 

Shoe house



apekah..macam design lubang jamban jek..yeke..x pastilah..tapi sweet je...


sangat menakutkan ok rumah ni..pheww



Rumah terbalik..adoi..nak beyak macam mane ni..hahah...




Alahai...nak salin baju pon x bleh..mcm mane..huhu


wah..mau makan!!!!




boleh beku + kojol aku mcm ni..haha


Apekah??...stabil ke macam ni...takotlah..





wah..macam rumah teletubies....


Yang ni sangat jimat cermat..tapi class giler...





wah..sangat unik..pelik..tapi cantik yang amat sangat okeh..phew..okbai..




p/s: Thanks to google for all the pic..

Monday, 21 November 2011

Day 3~Apa yang anda selalu buat sebelum tidur




Salam..haha..mcm best je kan tgk kucing ni tido..hm..seriously..tidur adelah benda paling best kat dunia..terutama aku ni yg kuat tido..tp jadi x best bile ade nightmare..potong stim je kan..huhu..

okay..habit aku sebelum tidur buat masa ni adalah online..berfacebook..tgok blog syg ni..tengok jawatan kosong gov [disebabkan still menganggur]..tgk jawatan kosong area taman universiti johor..hm..bila lah nk dpt keje ek..belum rezeki lagi nampaknye..

Tapi..ade tapi ye..habit yang paling buruk time tido adalah aku suka berSMS sampai tertidur..mmg itu ajelah cara aku nak tidur..kadang sesetengah org, dy letak kepala terus je lelap..xpun berangan2 ke..aku x..kalau nk tidur mesti kene SMS org..x kisahlah sape2..walaupun baru sekali reply pun da bleh wat aku tertido..kalau x tidur mmg kejenye SMS jelah..sebab waktu nak menunggu orang reply tu mmg aku akan tertidur..mmg sorry la sape2 yg msg aku..kadang kalau dorg anta msg..msg aku tergantung..sbb xsempat aku nak anta, dah tertidur..huhu..selamat geng2 aku sumer da paham perangai aku ni..Thanks korg..:)

Habit yg kedua..aku da set playlist lagu khas untuk sebelum tido..dlm 10 lagu n sume lagu korea (fav song)..kalau x bleh tido aku akan dengar la lagu tu sambil golek sana golek sini..haha..nyanyi sikit2 sampai ngantuk tu dtg..n seriously masuk lagu ke 5 je aku da zZzz..tapi..kalau dah penat sangat atau mengantuk sangat barulah aku letak kepala..terus Zzzz...dah x kira SMS ke dgr lagu..itu aje nak share..okbai..:)

Sunday, 20 November 2011

Day 2~Movie paling best pernah tonton


Salam..
Ok..topik kali ni pasal movie/cerita paling best yg anda pernah tonton..oh yaa..banyak tu..okey..aku bedal jela yang terlintas kat kepala aku skang nih ye..meh aku listkan..::



1~ Mujhse Dosti Karoge <HRITHIK ROSHAN, KAREENA KAPOOR N RANI MUKHERJI> [seriously jangan gelak sbb aku kadang2 memang layan Hindustan..alah..korg pon same ye x..huhu..aku tgk crite ni da lame..tp still sampai skang x pnh bosan tgk cite tu..kalau tgk mesti meleley lah air mata tu..sedih la seh..isk..isk..haha..]



2~ Boy Over Flowers < Koo Hye Sun, Lee Min Ho, Kim Hyun Joong, Kim Bum and Kim Joon> [ini memang gila punye..time ni aku sem 3 kot kat u..ni  gara2 lina..kawan baik aku perkenalkan aku cerita korea..memang layan r cite ni..best sbb hero dy hensem GILA kot..seriously time tu aku minat sgt gn Lee Min Ho..ketua kumpulan F4..hensem beb..dulu aku layan gak crite versi Taiwan..jerry yen tu..tapi kurengla sbb hero dy pn x hensem sgt..hehe..crite ni aku tgk sampai sanggup ponteng kelas..sanggup xmkn..x tido..duduk berejam2..sampai tido pon termimpi2..haha..memang sengal time ni..



3~NORA ELENA < Aaron Aziz~Seth Tan..Siti Saleha~Nora Elena > [yahh..ni mmg super best..aku mmg suka sgt crite ni sbb ade aaron aziz..hehe..aku mmg minat aaron aziz..crite ni kua pertengahan tahun 2011..tp aku x layan sgt sbb episod2 kan..malas nak tunggu hari2..last2 aku dpt crite tu kat mak usu aku..crite ni pon aku tgk sampai lebam2 biji mata[akibat xtido]..sakit perot[akibat xmkn]..sengal badan[sbb xberganjak tempat duduk]..kene bebel gn mak aku[sebab x buat keje ape pon..gile x?..haha]..n caya x aku abiskan crite tu 2 hari setengah saja ye..cerita tu best sgt..romantik sampai aku nekad nak cari lelaki mcm Seth Tan tu..hm..ada ke org lelaki mcm tu kat dunia ni?..rasanya xde kot bcoz no body perfect right..hm..insyallah..perempuan yg baik hanya untuk lelaki yg baik..so..jodoh kita ditetapkan oleh Allah..Cuma lambat atau cepat je kan..eh..melalut ke cinta plak..aduii..



haha..pic kat atas ni la lappy aku yg injured tu..ape lah nasib..dpt online separuh pon jadilah ye..huhu..nak main angry bird pon x dapat..haha..okbai..:)

Saturday, 19 November 2011

Day 1 ~ Lagu apa yg anda dengar hari ini


Salam..tetttt..arini rasa nak maki..aduii..fafi betul lah..lappy aku arini kene eksiden langgar lari tau tak..cedera parah lak tu..led screen pecah..dapat on separuh je..separuh lagi kelabu jek..tau x kenapa eksiden langgar lari?...sebab time aku nak online kul 2 ptg tadi, tibe2 jadi separuh jek..[nanti aku upload pic ye] punye gabra aku anta kedai..kedai ckp la led pecah..mungkin ada barang jatuh atas lappy..xpun tutup lappy time ada barang atas keyboard ni..kalau nk ganti dlm 500..wuiyoo..mahal gile siot..dah la aku ni pengganggur tanam anggur..tengah sengkek nk cekau duit..adui..dengan hampa aku balik la umah..isk..isk..isk.. [sebab led ni x masuk dlm waranty 3 thn aku ni]..aku baru je beli lappy bulan jan 2011..jenis Compaq Presario CQ42..adui..x tau nk survey mane yg murah la..ni kes langgar lari sebab adek aku 3 org tu xnk ngaku langsung sape yg wat laptop aku begitu..mereka yg main pagi td..erghhhhh...sabo je la..benda dah jadi..nak menangis air mata darah nanah pon x gune..huih..nasib boleh on separuh..kalau semua kelabu..aku masuk lobang jamban..flush terus..huhu..

okay..back to topik..arini day 1..cabaran pertama..walaupun lappy cedera..[selamat x koma]..saye tetap jugak nak wat..semangat!!..haha..okay..tajuk lagu apa yg anda dengar arini..haha..lagu apa?..aku x dgr lagu ape pon sebenonye..yang ada menangis x berlagu sebab duit bakal habis gara2 nak repair laptop ni..haha..tapi seriusly..kalau aku dgr lagu pon..aku akan dgr lagu korea..sebab skang ni lagu2nye byk best..skang ni aku tengah demam lagu 2NE1..tajuk dy LONELY..


serius best gile..try ar dgr..aku dgr sampai cari lirik then hafal trus..walaupun lidah aku berbelit2..asal dpt sebut bunyi sama sudah..haha..now..aku berjaya menghafalnye..wee...:)


lagi 1 nak share..oyeahh..Malaysia menang 1-0 dengan Myanmar beb..punyelah eksaited tgk dgn family aku ptg td..last2 minit 85 gol 1 oleh Fakhrie..good Mas..Try da Best ye..huhu..itu ajer kali ni..okbai..:)

Friday, 18 November 2011

~CABARAN 30 HARI~

Salam..haha..tetibe time aku tgh belek2 blog orang lain..aku jadi bersemangat nak hapdet blog syg ni..yela selalu nak je ari2 tulis kat blog ni..tapi..seriously korg pun xde point nak tulis kan..so..disebabkan xde point ni la aku nak cuba sedaya upaya menamatkan cabaran 30 hari ni..sebenarnya..xnakla 30 hari..30 hari straight terus?..gila hape nak hapdet hari2..so aku tukarlah dy jadi cabaran 30 hari with 30 topik..x bermaksud aku akan taip hari2..tapi insyallah aku akan settlekan all 30 topik dengan sejujurnya..so..kalau korang nak tahu ape 30 topik tu..jeng jeng jeng..





ini dia...



DAY 1  : LAGU YANG ANDA DENGAR HARI INI 
DAY 2 : MOVIE YANG PALING BEST PERNAH ANDA TONTON
DAY 3 : BENDA YANG SELALU ANDA BUAT SEBELUM TIDUR
DAY 4 : BENDA YANG ANDA BUAT BILA SORANG-SORANG 
DAY 5 : STATUS ANDA/RELATIONSHIP
DAY 6 : TIGA PERANGAI BURUK ANDA
DAY 7 :  TIGA PERANGAI BAIK ANDA
DAY 8 : PERGADUHAN YANG PALING TERUK YANG PERNAH ANDA ALAMI
DAY 9 :  PERASAAN ANDA HARI INI 
DAY 10 : 10 LAGU FAVERET ANDA 
DAY 11 : 10 ARTIS YANG ANDA GILERKAN
DAY 12 : APA YANG ADA DALAM BEG MAKE UP ANDA
DAY 13 : APA YANG ADA DALAM BEG DUIT ANDA 
DAY 14 : PERKARA MENARIK YANG ANDA LAKUKAN HARI INI 
DAY 15 : KALAU DAPAT 1 JUTA , APA YANG ANDA AKAN BUAT DENGAN DUIT TU 
DAY 16 : GURU SEKOLAH ANDA YANG ANDA SUKA
DAY 17 : GAMBAR BILIK IDAMAN ANDA 
DAY 18 : BENDA PALING MAHAL YANG ANDA BELI DENGAN DUIT ANDA SENDRI
DAY 19 : JENIS MANUSIA YANG MENARIK PERHATIAN ANDA
DAY 20 : HARI KE 20.. APA YANG TERJADI
DAY 21 : BENDA YANG ANDA WAJIB BAWAK BILA KELUAR RUMAH 
DAY 22 : TARIKH YANG PENTING DALAM HIDUP ANDA
DAY 23 : DREAM WEDDING
DAY 24 : TEMPAT YANG PALING ANDA GEMARI UNTUK MAKAN
DAY 25 : MAKNA DI SEBALIK LINK BLOG ANDA
DAY 26 : 15 FAKTA TENTANG ANDA
DAY 27 : MAKANAN DAN MINUMAN KEGEMARAN ANDA 
DAY 28 : HOBI ANDA
DAY 29 : SIAPA ANDA 10 TAHUN AKAN DATANG 
DAY 30 : HARI KE 30 .. APA YANG BERLAKU 



so readers..tunggu lah ye saye hapdet blog kalau nak tau semua di atas.. ....bermula esok ye blog syg..kalau x nk tahu,sila klik pangkah belah kanan atas sekali...sekian..okbai..:)

~MACAM MACAM~


Salam..tajuk ni takde kena mengena dengan macam-macam Aznil okay..:p..hmm..adohaii..lame sangat dah tak hapdet blog ni..ari2 kot aku bukak blog ni..tapi malas betul lah tangan ni nak taip..dasar pemalas minah sorg ni..n sebenarnya untuk ingatkan korang..aku update2 blog ni bukan nak paymes mcm org lain..ini blog aku..mmg saje aku syok sendirik..aku juz nk luahkan ape dalam hati aku seperti ape yg aku tulis dlm entry my first post..*tak suke sila tekan pangkah atas belah kanan..tapi sorry la yang..sebenarnya aku ada cerita pasal someone tu..tapi aku byk delete entry tu sebab malas dah nak fikir..lagipun kekecewaan aku da terubat..walaupun bukan kerana ade orang baru (aku single lagi lah!!)..tapi sebab bila aku scroll down bawah2..aku akan terbace entry2 aku..n bila baca..aku akan ingat balik kisah tu..so apehal nak ingat balik..lupekan jelah tak si dia tu..start a new life k..huhu..



*ini gambar tanaman anggur..bukan tanam anggur yang menganggur tu..eh..ape beza tanaman anggur dengan tanam anggur tu?..eh *buat2 confuse..eh lagi..melalut plak ko..teruskan...

Aku skang ni still menganggur tanam anggur..apehal lah skang ni mcm susah sgt nak cari keje..bila g intebiu..ade je slect..gaji tak berbaloi la..environment tak berbaloi la..gaji da sedap,tup2 kene transfer singapore lah..aduii..bila nak tengokkan rezeki kerja..banyak je offer dapat..tp tu lah..nak kata memilih..tak la sangat..cuma at least aku nak cari kerja yang boleh bagi aku pengalaman yang akan membuatkan aku akan stay lama kerja tu..bukan keje 2,3 bulan then benti..takperla cik wunny..try la selagi ada hayat..cesh..okbai

*Cik Wunny o_0

Friday, 4 November 2011

~Urghhh~

Salam..arini mata aku bocor okay...senang sangat keluar air mata..


Aku benci..benci kat mereka yang buat aku mengalirkan air mata hari ni..urgh..SH!@#%)%?<*