Wednesday, 9 August 2017

Honeymoon day 1..Umang-umang Chalet

Assalamualaikum..alhamdulillah selesai majlis perkahwinan aku dan pasangan pada tarikh 29 Julai 2017..alhamdulillah majlis berjalan lancar dan meriah..tak sangka ramai tetamu hadir meraikan majlis kami...sebenarnya belum plan pun pergi honeymoon mana-mana memandangkan cuti kahwin seminggu je..tiba-tiba hari esoknya ahad selesai mengemas semua, encik husband ajak jalan ke Melaka dulu sebab gerak dah jam 2 lebih (petang)..nak pergi jauh sikit dah rugi nak check in hotel kan..so, google akhirnya kami pergi Umang-Umang Chalet, Kuala Linggi Melaka atas suggestion encik husband..cantik view dia tepi laut..walau air keruh dan tak sesuai untuk mandi manda, tapi pasir dia cantik dan bersih..ada tempai santai (buaian) di situ..alhamdulillah walaupun datang last minit, hampir jam 6 petang, dapat juga menginap chalet berhadapan dengan pantai..rezeki kami tinggal 1 bilik masa tu..harga semalam RM110.00 tapi berbaloi dengan suasana..pagi-pagi bangun dengar deruan ombak pantai, hirup udara yang sejuk dan segar, jalan-jalan pantai dengan encik husband..gila tak sweet..hihi..berbunga-bunga rasa..eh over plak kau..hihi...saje je update kat blog, biar masa akan datang boleh imbas balik memori yang sweet-sweet ni..hehe























Next update untuk honeymoon hari kedua..di mana?..colmar tropicale, bukit tinggi..cantik gila tempat tu..sat g la update ea..hehe


Monday, 7 August 2017

The best Korean OST song for Drama or Movie

Assalamualaikum..

Uihh..lama beno tak update blog..huhu..as usual aku memang suka layan lagu and drama korea...tapi takla fanatik sangat..mana drama yang best, layan jeee...hehe..sambil-sambil layan drama, kadang lagu dalam drama dia best jugak..kalau yang best tu, memang aku search tajuk lagu and terus download lagunya..haha..kadang kalau best sangat memang hari-hari aku dengar kat office sambil buat kerja..dengar sampai bosan..hehe..sekarang ni aku tengah sindrom lagu OST SCARLET HEART RYEO..padahal cerita ni dah lama habis..tapi sampai sekarang aku masih suka OST dia & dah hafal wehhh..hehe



Antara favourite lagu aku dalam drama ni:

1) SAY YES LOCO FT PUNCH peh lagu ni...first dengar je mmg dah best sgt dengar...

2) I LOVE YOU, I REMEMBER YOU BY I.O.I ...sama gak..hari-hari dengar lagu ni sampai dah hafal dah semua lirik dia hehe..

3) FOR YOU BY CHEN,XIUMIN,BAEKHYUN (EXO) ...fall in love with EXO voice..best gilaaaa..hehe

4) WIND BY JUNG SEUNG HWAN ...suara dia peh..aku dengar je lagu ni pun automatik meleleh air mata..aku teringat part Wook dan Hae Soo suka sama suka..memang tak sangka pertengahan cerita ni wook boleh abaikan Hae Soo..sedih cerita ni..

5) A LOT LIKE LOVE BY BAEK A YEON ...walaupun music dia slow..tapi lagu ni pun sedap je dengar..

6) CAN YOU HEAR MY HEART BY EPIK HIGH FT LEE HI ..suka suka suka ^_^

7) MY HEART BY LEE HI .. jangan kasi dengar, memang meleleh air mata aku...huuuu

8) BE WITH YOU BY AKMU ..aku memang minat n hafal lagu dua beradik ni..memang best je lagu-lagu dia...

9) ALL WITH YOU BY TAEYEON .. ni pun sama..lagu-lagu dia sebelum ni pun memang best..sedap je dengar..

10) FORGETTING YOU BY DAVICHI lagu ni sedih sangat..aku tengah dengar ni meleleh kot air mata sebab teringat jalan cerita SCARLET HEART ni..serius..Davichi ni lagu dia dalam drama lain pun best sangat-sangat..i love your voice Davichi..you are OST queen ^_^

11) I CONFESS BY SG WANNABE daebakkk gila suara..suka suka

Aku memang akui semua lagu OST cerita Scarlet Heart Ryeo ni memang best sangat-sangat...cerita paling best aku tengok buat masa ni..lagu hebat..pelakon dia pun hebat..semua top star kot...aku dah la memang minat si hong jong hyun..kang ha neul n Nam Joo Hyuk..dalam cerita ni semua ada plakkk...kan sindrom aku...to all crew who involved in this movie..you all memang daebakkk...i love you...^_^

Wednesday, 19 July 2017

Olay + Set IF BEAUTY skincare + Cetaphil

Assalamualaikum..lama sudah tak update blog ni..busy dengan persiapan kahwin katanya..hehe..insya allah majlis berlangsung pada 29 haribulan 7 ni..semoga semunya berjalan lancar...aminnn...dup dap dup dap je rasa..hehe

Okay last entry wani ada update dengan latest skincare yang wani pakai..berdasarkan view and komen, review bio essence tanaka paling banyak dibaca..tapi wani dah tak pakai lagi bio essence, dah bertukar..bio essence memang bagus, tapi alhamdulillah dah jumpa skincare yang paling serasi dengan kulit wani..dah almost 6 bulan wani pakai, sebab tu confident nak update..hehe

Wani sekarang ni masih setia dengan pencuci muka olay..pencuci sahaja..tak tau la..rasa try tukar banyak pencuci muka, tapi olay ni paling serasi..dan dia juga boleh campur-campur pakai dengan pencuci muka lain (if beauty)..muka tak naik jerawat dan bersih je rasa muka pakai olay ni..selain tu wani juga pakai skincare if beauty, brand ni tak familiar sangat bagi wani...tapi sangat sangat diulangi sangat best dan berkesan bagi wani..budak-budak office sampai hairan wani still kekal pakai skincare ni sebab dorang tau wani jenis cepat boring..nanti 2,3 bulan tukar skincare..tapi dengan if beauty still setia..hehe..


SET IF BEAUTY


SERUM IF BEAUTY

If beauty ni wani pakai set..pencuci muka + serum + day cream (siang)
pencuci muka + serum + night cream 1 + night cream 2 (malam)..asalnya awal bulan 2 dulu cousin wani datang rumah..aduhai mulusnya kulit dia..jadi wani ni memang gatal suka tanya dia pakai produk apa, jadi dia bagitau dia pakai if beauty dan jual juga if beauty ni..apa lagi terus order set dia harga RM70.00 je 1 set (pencuci muka, day cream, night cream 1 & 2)..bulan kedua dah serasi baru wani topup serum dia..RM35.00 30biji serum..yang paling best pencuci muka & day cream dia..sejak pakai day cream if beauty ni wani terus stop pakai segala foundation, day cream pakai nipis ja then tempel bedak baby johnson yang pink tu..hehe..senang je..mula-mula segan juga nampak parut-parut muka sebab day cream dia pakai nipis je..tapi lama-lama alhamdulillah parut dah makin pudar..kulit makin putih..lagi satu dia ada jual set jimat..pencuci muka + day cream RM40.00 siap postage..jadi order macam tu je..dah 3 4 kali repeat order..krim malam wani pakai seminggu 2 3 kali je..so banyak lagi creamnya..day cream wani pakai hari-hari sebab tu susut je..hehe..pencuci muka dia wani tukar-tukar pakai dengan olay..ikut mood..harini cuci muka pakai olay, esok pakai cleanser if beauty..alhamdulillah kulit okay tak meragam..



Masker Naruko

Toner plak haritu dah habis pakai simply siti saja je tukar jenama Naruko yang merah tu..alhamdulillah serasi je dah sebulan lebih pakai..bila free malam atau bangun pagi (seminggu 3/4 kali) wani pakai masker yang setia dari entry sebelum ni (dyas scrub) dan tambah satu lagi favourite masker dari Naruko..hehe..sejuk je muka bila pakai masker Naruko..ada tambahan lagi, cetaphil cleanser dan moisturizer tu wani pakai time datang allergic je..bila muka naik ruam-ruam sebab alah makan seafood, wani stop pakai yang lain dan pakai cetaphil tu sampai muka elok balik..biasa 4/5 hari muka normal balik..bagus cetaphil ni..hehe..okla..tu je wani nak habaq skincare yang wani pakai dari bulan 2 sampai sekarang..hehe...

Friday, 27 January 2017

Latest skincare - Olay White Radiance & Ephyra

Assalamualaikum..lamanya menyepi dalam dunia blog ni..ok kali ni aku nak kongsi the latest skincare yang aku pakai..tukar lagi..yeahh tukar lagi..hehe..almost 8 bln sampai October lepas aku setia guna gebu skincare now dah 3 bulan aku bertukar kepada olay white radiance..mak aku n adik-adik setia lagi pakai gebu skincare..hehe..produk gebu ni bagus bagi aku..tapi perempuan kan..kalau pergi watson tu kalau niat dia beli 1 barang ko percaya keee...hahah..terbelek plak bahagian olay..aku sebenarnya dah aim lama nak try olay..tapi banyak range kan..selepas buat banyak review..last-last kuatkan semangat beli sekali 2 benda ni..olay brightening foaming cleanser 100g..and untuk night cream aku beli olay brightening night cream moisturiser 50g..makeup remover still setia dengan silky girl..setahun dah kot..hehe..jadi sepanjang 3 bulan aku pakai pencuci olay white radiance ni aku nampak dia cepat reduce sunburn kulit aku..kulit makin putih and paling best dia kurangkan parut jerawat..serius..




Krim malam dia agak berminyak jadi aku pakai 2 malam sekali..tapi serius bangun pagi lepas cuci muka rasa makin cerah kulit..dan aku tak payah pening beli moisturiser sebab krim malam dia dah complete dengan moisturiser..lagi satu produk tambahan aku pakai adalah dyas scrub..beli kat Butik Qisamni BBU je RM10.00 untuk botol mini ni..gosok kat muka lembut-lembut dan biarkan 15minit kat muka..baru try sebulan je..tapi best..tegang je kulit aku..aku pakai 2 @ 3 malam sekali..Toner plak memang dari bulan 6 hari tu beli toner simply siti yang botol hijau tu..tak habis-habis lagi..haha..best..sejuk je mula-mula pakai..




Tambahan lagi masa baru beli olay tu..aku beli kat lazada ephyra skin nano repair serum untuk reduce bintik hitam dan parut jerawat..ni pun sangat membantu kurangkan parut jerawat dan sekarang ni dah nak hilang dah..dulu punya tenyeh concealer nak tutup parut..sekarang tak payah dah..just apply cc cream and bedak je..hehe..bila muka aku naik jerawat satu-satu tu aku pakai tea tree blemish gel dari jenama thursday plantation..belas2 ringgit je..tu pun farmasi yang suggestkan kat aku..hehe..dan last sekali setiap 3 hari atau kalau rasa banyak je bintik hitam kat hidung baru aku pakai vietnam mask..ni memang berkesan sangat keluarkan bintik hitam tu..lepas pakai vietnam mask..rendam muka dalam air sejuk..hehe..sekian review dari aku...:)