Wednesday, 19 July 2017

Olay + Set IF BEAUTY skincare + Cetaphil

Assalamualaikum..lama sudah tak update blog ni..busy dengan persiapan kahwin katanya..hehe..insya allah majlis berlangsung pada 29 haribulan 7 ni..semoga semunya berjalan lancar...aminnn...dup dap dup dap je rasa..hehe

Okay last entry wani ada update dengan latest skincare yang wani pakai..berdasarkan view and komen, review bio essence tanaka paling banyak dibaca..tapi wani dah tak pakai lagi bio essence, dah bertukar..bio essence memang bagus, tapi alhamdulillah dah jumpa skincare yang paling serasi dengan kulit wani..dah almost 6 bulan wani pakai, sebab tu confident nak update..hehe

Wani sekarang ni masih setia dengan pencuci muka olay..pencuci sahaja..tak tau la..rasa try tukar banyak pencuci muka, tapi olay ni paling serasi..dan dia juga boleh campur-campur pakai dengan pencuci muka lain (if beauty)..muka tak naik jerawat dan bersih je rasa muka pakai olay ni..selain tu wani juga pakai skincare if beauty, brand ni tak familiar sangat bagi wani...tapi sangat sangat diulangi sangat best dan berkesan bagi wani..budak-budak office sampai hairan wani still kekal pakai skincare ni sebab dorang tau wani jenis cepat boring..nanti 2,3 bulan tukar skincare..tapi dengan if beauty still setia..hehe..


SET IF BEAUTY


SERUM IF BEAUTY

If beauty ni wani pakai set..pencuci muka + serum + day cream (siang)
pencuci muka + serum + night cream 1 + night cream 2 (malam)..asalnya awal bulan 2 dulu cousin wani datang rumah..aduhai mulusnya kulit dia..jadi wani ni memang gatal suka tanya dia pakai produk apa, jadi dia bagitau dia pakai if beauty dan jual juga if beauty ni..apa lagi terus order set dia harga RM70.00 je 1 set (pencuci muka, day cream, night cream 1 & 2)..bulan kedua dah serasi baru wani topup serum dia..RM35.00 30biji serum..yang paling best pencuci muka & day cream dia..sejak pakai day cream if beauty ni wani terus stop pakai segala foundation, day cream pakai nipis ja then tempel bedak baby johnson yang pink tu..hehe..senang je..mula-mula segan juga nampak parut-parut muka sebab day cream dia pakai nipis je..tapi lama-lama alhamdulillah parut dah makin pudar..kulit makin putih..lagi satu dia ada jual set jimat..pencuci muka + day cream RM40.00 siap postage..jadi order macam tu je..dah 3 4 kali repeat order..krim malam wani pakai seminggu 2 3 kali je..so banyak lagi creamnya..day cream wani pakai hari-hari sebab tu susut je..hehe..pencuci muka dia wani tukar-tukar pakai dengan olay..ikut mood..harini cuci muka pakai olay, esok pakai cleanser if beauty..alhamdulillah kulit okay tak meragam..



Masker Naruko

Toner plak haritu dah habis pakai simply siti saja je tukar jenama Naruko yang merah tu..alhamdulillah serasi je dah sebulan lebih pakai..bila free malam atau bangun pagi (seminggu 3/4 kali) wani pakai masker yang setia dari entry sebelum ni (dyas scrub) dan tambah satu lagi favourite masker dari Naruko..hehe..sejuk je muka bila pakai masker Naruko..ada tambahan lagi, cetaphil cleanser dan moisturizer tu wani pakai time datang allergic je..bila muka naik ruam-ruam sebab alah makan seafood, wani stop pakai yang lain dan pakai cetaphil tu sampai muka elok balik..biasa 4/5 hari muka normal balik..bagus cetaphil ni..hehe..okla..tu je wani nak habaq skincare yang wani pakai dari bulan 2 sampai sekarang..hehe...

No comments:

Post a Comment