Wednesday, 9 August 2017

Honeymoon day 1..Umang-umang Chalet

Assalamualaikum..alhamdulillah selesai majlis perkahwinan aku dan pasangan pada tarikh 29 Julai 2017..alhamdulillah majlis berjalan lancar dan meriah..tak sangka ramai tetamu hadir meraikan majlis kami...sebenarnya belum plan pun pergi honeymoon mana-mana memandangkan cuti kahwin seminggu je..tiba-tiba hari esoknya ahad selesai mengemas semua, encik husband ajak jalan ke Melaka dulu sebab gerak dah jam 2 lebih (petang)..nak pergi jauh sikit dah rugi nak check in hotel kan..so, google akhirnya kami pergi Umang-Umang Chalet, Kuala Linggi Melaka atas suggestion encik husband..cantik view dia tepi laut..walau air keruh dan tak sesuai untuk mandi manda, tapi pasir dia cantik dan bersih..ada tempai santai (buaian) di situ..alhamdulillah walaupun datang last minit, hampir jam 6 petang, dapat juga menginap chalet berhadapan dengan pantai..rezeki kami tinggal 1 bilik masa tu..harga semalam RM110.00 tapi berbaloi dengan suasana..pagi-pagi bangun dengar deruan ombak pantai, hirup udara yang sejuk dan segar, jalan-jalan pantai dengan encik husband..gila tak sweet..hihi..berbunga-bunga rasa..eh over plak kau..hihi...saje je update kat blog, biar masa akan datang boleh imbas balik memori yang sweet-sweet ni..hehe























Next update untuk honeymoon hari kedua..di mana?..colmar tropicale, bukit tinggi..cantik gila tempat tu..sat g la update ea..hehe


No comments:

Post a Comment